افطار چی بپزم

افطار چی بپزم

افطاری چی بپزم؟ | ۴۴ پیش‌غذا، دسر، نوشیدنی و غذا برای افطاری

ماه رمضان ۱۴۰۲ به زودی شروع خواهد شد. یکی از دغدغه‌های این ماه، درست کردن افطاری و سحری است. در این مقاله از اکالا بلاگ با ما همراه باشید تا شما را با انواع و اقسام غذاهای افطاری از پیش غذا گرفته تا انواع غذا با برنج، غذاهای نونی، غذاهای سبک و ساده و دسرهای مناسب برای افطاری آشنا کنیم.

انواع پیش غذا برای افطاری

بهتر است برای افطار به علت اینکه ساعت‌ها غذا به معده نرسیده است، غذاها و دسرهای سبک سرو شود. غذاهایی که هم مقوی باشد و هم به معده شما آسیب نرساند. در ادامه به چند پیش غذا برای افطاری اشاره خواهیم کرد. با ما همراه باشید.

50% تخفیف

ویژه خرید کالاهای سوپرمارکتی اکالا

برای دریافت کد تخفیف شماره خود را وارد کنید:

فهرست مطالب

۱- آش رشته

از آنجا که افطاری وعده‌ای است که بعد از تحمل مدتی گرسنگی، غذا وارد معده خالی می‌شود، لذا غذا باید سبک باشد. به همین دلیل آش رشته گزینه بسیار مناسبی است.

آش رشته یکی از غذاهای سنتی ما ایرانی‌هاست که در شهرهای مختلف به روش‌های متفاوتی تهیه می‌شود. اما به طور کلی اصول درست کردن آش رشته تقریبا یکسان است. فراموش نکنید که خوشمزگی آش رشته به کشک فراوان به همراه رشته آشی و پیاز داغ زیاد بستگی دارد.

مراحل تهیه آش رشته

مراحل تهیه آش رشته به شرح زیر است:

برای ادامه رسپی این پیش غذای خوشمزه و پرطرفدار روی لینک طرز تهیه آش رشته کلیک کنید.

۲- سوپ جو

سوپ جو یکی از غذاهای بسیار خوشمزه و پرطرفدار است که طرز تهیه آسانی دارد و با مواد اولیه ساده و در دسترسی همچون هویج، آب مرغ، رب گوجه، پیاز و… تهیه می‌شود. این سوپ را می‌توانید هم به عنوان پیش غذا و هم به عنوان یک وعده غذایی کامل نوش جان کنید. 

مراحل تهیه سوپ جو

مراحل تهیه سوپ جو به شرح زیر است:

برای ادامه رسپی این سوپ مقوی و خوشمزه روی لینک طرز تهیه سوپ جو کلیک کنید. 

۳- حلیم گندم با گوشت یا بوقلمون

حلیم، یک میان وعده مقوی‌ یا حتی یک وعده غذایی کامل است که به دلیل داشتن گندم و گوشت، خاصیت سیرکنندگی بالایی دارد و دیر هضم است. بنابراین مصرف آن در ساعات اولیه روز و به‌ خصوص صبحانه مناسب‌تر است. همچنین سرو حلیم به‌ عنوان یک وعده غذایی کامل در ماه رمضان و یا پیش‌ غذا برای افطاری نیز بسیار پرطرفدار است.

مراحل تهیه حلیم گندم

مراحل تهیه حلیم گندم به شرح زیر است: 

برای ادامه رسپی این پیش‌غذای پرخاصیت و لذیذ روی لینک طرز تهیه حلیم گندم کلیک کنید.

۴- کشک بادمجان

کشک بادمجان یکی از ساده‌ترین و خوشمزه‌ترین غذاهای نونی است که زادگاه اصلی آن به ایران برمی‌گردد. این غذای کم هزینه طرز تهیه بسیار آسانی دارد که اغلب افراد تکه‌های ورق شده، خرد شده، پخته یا له شده بادمجان را با کشک مرغوب ترکیب می‌کنند و آن را همراه با گردو و نعنا داغ تزئین و سپس نوش جان می‌کنند.

مراحل تهیه کشک بادمجان

مراحل تهیه کشک بادمجان به شرح زیر است:

برای ادامه رسپی این غذای پرطرفدار و خوشمزه روی لینک طرز تهیه کشک بادمجان کلیک کنید.

انواع افطاری با برنج

وقتی حرف از غذای مجلسی در افطاری است، مسلماً غذاهای خورشتی و سنتی با برنج مرغوب برای پذیرایی از مهمان به ذهن می‌رسد. از آنجا که در ماه رمضان در سفره افطاری غذاهایی مانند آش رشته، شله‌ زرد، حلیم و انواع حلوا و دسرهایی مانند شیر برنج و فرنی وجود دارد، بنابراین در انتخاب غذای مجلسی به دلیل سیر شدن تقریبی روزه‌ داران باید دقت لازم را به خرج برد.

از این رو در ادامه به معرفی انواع غذاهای اصلی با برنج که تقریبا یک ساعت بعد از افطار سرو می‌شود، اشاره خواهیم کرد. با ما همراه باشید تا با انواع افطاری با برنج آشنا شوید.

۱- زرشک پلو با مرغ

زرشک پلو با مرغ یکی از غذاهای اصیل و خوشمزه ما ایرانی‌هاست که در شهرهای مختلف به روش متفاوتی طبخ می‌شود اما از میان انبوه روش‌های پخت، یک روش ساده و استاندارد وجود دارد که با حفظ حداکثری عطر و طعم دلپذیر به شما آموزش خواهیم داد.

شما می‌توانید این غذای همه پسند و مجلسی را با مواد اولیه در دسترسی همچون مرغ، زرشک، زعفران و… تهیه و در‌ مهمانی‌ها و مجالس سرو کنید.

مراحل تهیه زرشک پلو با مرغ

مراحل تهیه زرشک پلو با مرغ به شرح زیر است:

برای ادامه رسپی این غذای مجلسی و خوشمزه روی لینک طرز تهیه زرشک پلو با مرغ کلیک کنید.

۲- قیمه نثار قزوینی

همان طور که می‌دانید قیمه‌ها انواع مختلفی دارند اما ماده اصلی آن‌ها گوشت، رب گوجه‌ فرنگی، لپه و پیاز است. قیمه نثار نیز یکی از انواع قیمه‌های خوشمزه است که اصالت آن به قزوین برمی‌گردد و طرز تهیه آن با سایر قیمه‌ها کمی متفاوت است.

برای تهیه قیمه نثار خوشمزه و مجلسی قزوین باید موادی از جمله گوشت راسته گوسفندی یا گاوی، خلال بادام، خلال پسته، خلال پوست پرتقال و زرشک داشته باشید که از این مواد می‌توانید برای تزئین روی برنج نیز استفاده کنید.

مراحل تهیه قیمه نثار قزوینی

مراحل تهیه قیمه نثار قزوینی به شرح زیر است:

برای ادامه رسپی این غذای مخصوص و مجلسی روی لینک طرز تهیه قیمه نثار قزوینی کلیک کنید.

۳- خورشت فسنجان با مرغ

خورشت فسنجون یا فسنجان یکی از اصیل‌ترین و خوشمزه‌ترین خورشت‌های ایرانی است که اصالت آن به گیلان برمی‌گردد. اما به دلیل طعم بی‌نظیر و لذیذ آن در اکثر شهرهای ایران پخته می‌شود. این غذا معمولا با گوشت گوسفندی یا مرغ و گاهی اوقات با گوشت قلقلی همراه با رب انا، مغز گردو و… برای ناهار طبخ می‌شود.

مراحل تهیه خورشت فسنجان

مراحل تهیه خورشت فسنجان به شرح زیر است:

برای ادامه رسپی این غذای خوشمزه و مخصوص روی لینک طرز تهیه خورشت فسنجان کلیک کنید.

۴- ته چین مرغ مجلسی

ته چین یکی از غذاهای اصیل ایرانی است که به دلیل طعم دلچسب و ظاهر شیک، در مراسم، مجالس، وعده افطاری و مهمانی‌های ایرانی جا باز کرد و سبب شد جزو اصلی‌ترین غذاهایی باشد که باید در منوی غذایی ایرانی وجود داشته باشد.

مراحل تهیه ته چین مرغ مجلسی

مراحل تهیه ته چین مرغ مجلسی به شرح زیر است:

برای ادامه رسپی این غذای مجلسی و جذاب روی لینک طرز تهیه ته چین مرغ مجلسی کلیک کنید.

۵- عدس پلو مجلسی با گوشت و کشمش

عدس پلو یکی از غذاهای سنتی و محبوب ایرانی است که علاوه بر داشتن طعم خوب، به دلیل داشتن عدس ارزش غذایی بالایی دارد و همین امر آن را به یک غذای مقوی و سالم تبدیل کرده است. اما چون طبع برنج و عدس سرد است، معمولا در کنار این غذا از خرما یا کشمش پلویی که هر دو طبع گرمی دارند، استفاده می‌شود تا طبع این غذای خوشمزه برای بدن مناسب‌تر شود.

همان طور که می‌دانید ساده بودن مراحل طبخ و آماده سازی و البته خوشمزه بودن این غذا سبب شده تا عدس پلوی نذری، همیشه یکی از گزینه‌ها برای غذای نذری و وعده افطاری در ماه رمضان در بین ایرانی‌ها باشد!

مراحل تهیه عدس پلو

مراحل تهیه عدس پلو به شرح زیر است:

برای ادامه رسپی این غذای راحت و پرطرفدار روی لینک طرز تهیه عدس پلو مجلسی با گوشت کلیک کنید.

۶- باقالی پلو با ماهیچه

باقالی پلو با ماهیچه در گذشته غذای پرطرفدار پادشاهان بوده که به مرور زمان این غذای خوشمزه به سفره‌های مردم عادی نیز راه پیدا کرد. شما می‌توانید این غذای معروف و پرطرفدار را برای مجالس و مهمانی‌ها تهیه و نوش جان کنید. دستور پخت این غذا سخت نیست اما یکسری نکات ریز دارد که در ادامه به آن‌ها خواهیم پرداخت.

مراحل تهیه باقالی پلو با ماهیچه

مراحل تهیه باقالی پلو با ماهیچه به شرح زیر است:

برای ادامه رسپی این غذای معروف و مخصوص روی لینک طرز تهیه باقالی پلو با ماهیچه کلیک کنید.

۷- کباب تابه‌ای (کباب دیگی)

شاید کمتر کسی پیدا شود که کباب تابه‌ای (همان کباب دیگی یا ماهیتابه‌ای) غذای مورد علاقه‌اش نباشد. کباب تابه ای همان طور که از اسمش پیداست، کباب خوشمزه‌ای است که در ماهی تابه و بر روی گاز درست می‌شود.

پایه اصلی این غذا گوشت چرخ کرده است که شما می‌توانید آن را همراه با گوجه‌های کبابی، سیب زمینی تنوری، فلفل دلمه‌ای و سایر سبزیجات نوش جان کنید.

مراحل تهیه کباب تابه‌ای

مراحل تهیه کباب تابه‌ای به شرح زیر است:

برای ادامه رسپی این غذای خوش‌عطر و خوش‌طعم روی لینک طرز تهیه کباب تابه‌ای کلیک کنید.

۸- جوجه کباب بی‌استخوان زعفرونی خانگی

جوجه کباب یکی از غذاهای پرطرفدار است که برای تهیه آن باید گوشت مرغ ۲-۳ روز در یخچال بیات شده باشد و ۲-۳ ساعت پیش از کباب شدن از یخچال بیرون بیاید. این غذا طرز تهیه بسیار آسانی دارد و در مدت زمان کمی آماده می‌شود.

مراحل تهیه جوجه کباب خانگی

مراحل تهیه جوجه کباب خانگی به شرح زیر است:

برای ادامه رسپی این غذای ساده و خوشمزه روی لینک طرز تهیه جوجه کباب خانگی کلیک کنید.

۹- خورشت قیمه

قیمه از جمله غذاهای سنتی ایرانی است که پایه ثابت خیلی از مهمانی‌های ما ایرانی‌هاست! این غذا خیلی راحت تهیه می‌شود، اما نکات ریز و فوت کوزه گری دارد که رعایتش برای خوشمزه شدن و داشتن یک قیمه‌ی مجلسی لازم است.

مراحل تهیه خورشت قیمه

مراحل تهیه خورشت قیمه به شرح زیر است:

برای ادامه رسپی این غذای پرطرفدار و خوشمزه روی لینک طرز تهیه خورشت قیمه کلیک کنید.

۱۰- قورمه سبزی

خورشت قورمه سبزی از محبوب‌ترین و اصیل‌ترین خورشت‌های ایرانی است که شاید کمتر ایرانی پیدا شود که عاشق آن نباشد. البته در برخی شهرها این خورشت با مواد دیگری طبخ می‌شود که خیلی متفاوت نیستند.

مثلاً به جای استفاده از لوبیا قرمز از لوبیا چیتی استفاده می‌شود و در برخی نقاط به جای استفاده از سبزی خورشتی متداول از سبزی‌های معطر کوهی و محلی استفاده می‌شود. قورمه سبزی را می‌توان هم با مرغ و هم با گوشت تکه‌ای برای وعده ناهار یا شام تهیه و نوش جان کرد.

مراحل تهیه قورمه سبزی

مراحل تهیه قورمه سبزی به شرح زیر است:

برای ادامه رسپی این غذای لذیذ و پرطرفدار روی لینک طرز تهیه قورمه سبزی کلیک کنید.

۱۱- خورشت آلو اسفناج

خورشت آلو اسفناج یکی از خورشت‌های خوشمزه و مجلسی ایرانی است که بیشتر در مهمانی‌ها تهیه می‌شود. این خورشت به واسطه اسفناجی که در آن استفاده می‌شود، سرشار از ویتامین‌ها و مواد مغذی است.

رایج‌ترین گوشت مصرفی در پخت خورشت آلو اسفناج گوشت گاو یا گوسفند است. البته می‌توان در این غذا از گوشت بوقلمون نیز استفاده کرد. اگر شما طرفدار غذاهای گیاهی و بدون گوشت هستید، می‌توانید این غذا را بدون گوشت نیز بپزید.

مراحل تهیه خورشت آلو اسفناج

مراحل تهیه خورشت آلو اسفناج به شرح زیر است:

برای ادامه رسپی این خورشت پرخاصیت و خوش‌طعم روی لینک طرز تهیه خورشت آلو اسفناج کلیک کنید.

۱۲- چلو گوشت

یکی از غذاهای لذیذ، سنتی و اعیانی ایرانی‌ها چلو گوشت است که امروزه به یک غذای مجلسی تبدیل شده و در عروسی‌ها، مهمانی‌ها و دیگر مناسبت‌های خاص نظیر افطاری سرو می‌شود.

چلو گوشت ساده معمولا از گوشت گردن یا ماهیچه گوسفند تهیه می‌شود که آن را با برنج سرو می‌کنند. بعضی‌ها این غذا را به همراه باقالی پلو نیز درست می‌کنند.

مراحل تهیه چلو گوشت

مراحل تهیه چلو گوشت به شرح زیر است:

برای ادامه رسپی این غذای مجلسی و مخصوص روی لینک طرز تهیه چلو گوشت کلیک کنید.

افطاری نونی

بهترین افطاری در ماه رمضان افطاری نونی است که هم راحت درست شده و هم برای روزه داران عزیز بسیار افطاری مناسبی است. در ادامه انواع افطاری‌های نونی را به شما معرفی خواهیم کرد. با ما همراه باشید.

۱- رولت نان و پنیر و سبزی

نان و پنیر و سبزی یکی از مهم‌ترین موادی است که در سفره‌های افطار قرار می‌گیرند. اما می‌توان با این دستور بسیار ساده نان و پنیر و سبزی را با تنوع بر سر سفره افطار آورد.

مراحل تهیه رولت نان و پنیر و سبزی

مراحل تهیه رولت نان و پنیر و سبزی به شرح زیر است:

۲- سالاد الویه

سالاد الویه یکی از غذاهای بسیار مقوی، خوشمزه و مورد علاقه بچه‌ها و بزرگسالان است که در اصل اصالت آن به روسیه برمی‌گردد. پایه اصلی این غذا خیارشور، سیب زمینی، تخم مرغ، مرغ یا کالباس و سس مایونز است که شما می‌توانید آن را همراه با نان لواش، نان خانگی و یا نان باگت در وعده شام، ناهار و یا در وعده افطاری نوش جان کنید.

مراحل تهیه سالاد الویه

مراحل تهیه سالاد الویه به شرح زیر است:

برای ادامه رسپی این غذای فینگرفودی خوشمزه روی لینک طرز تهیه سالاد الویه کلیک کنید.

۳- انواع کوکو

کوکو از غذاهایی است، که اکثر سنین دوست دارند. یک غذای نونی خوشمزه برای دانشجویان، مجردها و خانواده‌های کم جمعیت برای ناهار، شام و یا سایر مناسبت‌ها نظیر شب یلدا و وعده افطاری. کوکو را به عنوان غذای سریع نیز می‌توانید لحاظ کنید، چون خیلی سریع آماده می‌شود و برای خانم‌های شاغلی که وقت آشپزی ندارند خیلی خیلی مناسب است.

همانطور که می‌دانید کوکو انواع مختلفی دارد که از خوشمزه‌ترین و پرطرفدارترین آن‌ها می‌توان به کوکو سبزی، کوکو سیب زمینی، کوکو مرغ، کوکو ذرت، کوکو لوبیا سبز و… اشاره کرد. 

برای مشاهده دستور پخت انواع کوکو‌های لذیذ و مخصوص روی لینک طرز تهیه انواع کوکو کلیک کنید.

۴- اشکنه

اشکنه یک غذای سنتی و قدیمی ایرانی از نوع خوراک است، که تاریخچه بسیار طولانی دارد و خواستگاه این غذا به خراسان نسبت داده می‌شود. این غذای کم هزینه به صورت یک حالت سوپ تهیه می‌شود و از غذاهای نونی به شمار می‌رود.

اشکنه به زمان زیادی برای پختن نیاز ندارد. بنابراین می‌تواند یک گزینه مناسب برای افرادی با مشغله‌های زیاد یا دانشجوها باشد. اشکنه را می‌توان در وعده ناهار، میان وعده، شام و یا وعده افطاری به عنوان یک غذای سبک و خوشمزه نوش جان کرد.

مراحل تهیه اشکنه

مراحل تهیه اشکنه به شرح زیر است:

برای ادامه رسپی این غذای راحت و ساده روی لینک طرز تهیه اشکنه کلیک کنید.

۵- خورش (خوراک دال عدس)

دال عدس گونه‌ای از حبوبات است که شباهت زیادی به عدس دارد اما رنگ آن قرمز است. این نوع حبوبات در کنار خواص زیاد خود مثل فیبر و آهن، از منابع مهم پروتئین گیاهی نیز به حساب می‌آید. خوراک (خورشت) دال عدس از غذاهای نونی محبوب است که شما می‌توانید آن را برای وعده افطار تهیه و نوش جان کنید.

مراحل تهیه خورش دال عدس

مراحل تهیه خورش دال عدس به شرح زیر است:

برای ادامه رسپی این غذای ساده و مقوی روی لینک طرز تهیه خورش دال عدس کلیک کنید.

۶- یتیمچه

یتیمچه یکی از غذاهای نونی خوشمزه و اصیل ایرانی است که با بادمجان، گوجه فرنگی، پیاز و سیر درست می‌شود. اگر وقت کافی برای غذا درست کردن ندارید و در عین حال می‌خواهید که یک غذای کم هزینه و خوشمزه برای افطاری درست کنید، یتیمچه یکی از گزینه های مناسب برای شماست. البته ناگفته نماند که یتمچه را در شهرهای مختلف با کدو سبز نیز طبخ می‌کنند.

مراحل تهیه یتیمچه

مراحل تهیه یتیمچه به شرح زیر است:

برای ادامه رسپی این غذای سریع و راحت روی لینک طرز تهیه یتیمچه کلیک کنید.

۷- دو پیازه آلو شیرازی

دو پیازه آلو یکی از غذاهای کم هزینه و سنتی شیراز است که بسیار راحت و سریع آماده و اغلب برای شام، ناهار و یا وعده افطاری سرو می‌شود. همان‌طور که از نام این غذا مشخص است ترکیب اصلی دو پیازه آلو (سیب زمینی) و پیاز است.

مراحل تهیه دو پیازه آلو

مراحل تهیه دو پیازه آلو به شرح زیر است:

برای ادامه رسپی این غذای سریع و راحت روی لینک طرز تهیه دو پیازه آلو شیرازی کلیک کنید.

۸- پیراشکی گوشت

پیراشکی گوشت یکی از غذاهای پرطرفدار است که اکثرا همه آن را دوست دارند. یکی از مشکل ترین بخش‌های درست کردن پیراشکی برای خیلی از افراد قسمت پیچیدن و شکل دادن خمیر پیراشکی است که در ادامه راه حل این مشکل را برایتان شرح خواهیم داد تا بتوانید بدون نیاز به پیچیدن خمیر، پیراشکی خوشمزه‌ای را برای وعده افطاری تهیه و نوش جان کنید.

مراحل تهیه پیراشکی گوشت

مراحل تهیه پیراشکی به شرح زیر است:

برای ادامه رسپی این غذای پرطرفدار و فانتزی روی لینک طرز تهیه پیراشکی کلیک کنید.

۹- پیراشکی مرغ و قارچ

یکی از غذاهای خوشمزه با مرغ که اصولا آن را به عنوان نوعی فینگرفود در وعده افطاری سرو می‌کنند، پیراشکی مرغ و قارچ است. این پیراشکی طرز تهیه بسیار آسانی دارد و با مواد اولیه در دسترسی همچون سینه مرغ، قارچ، فلفل دلمه، پیاز و… تهیه می‌شود.

مراحل تهیه پیراشکی مرغ و قارچ

مراحل تهیه پیراشکی مرغ و قارچ به شرح زیر است:

برای ادامه رسپی این فینگرفود جذاب و خوشمزه روی لینک طرز تهیه پیراشکی مرغ و قارچ کلیک کنید.

۱۰- شاورما مرغ

شاورما یکی از غذاهای محبوب ترکیه و لبنان است که با گوشت قرمز، گوشت مرغ و یا ترکیبی از هر دو گوشت تهیه می‌شود. ترکیبی از طعم گوشت کبابی به همراه نان پیتا و سس طحینه، تجربه چشیدن طعمی بسیار جذاب و خاطره‌انگیز را به شما می‌دهد.

امروزه این ساندویچ در لیست اکثر فست‌فودی‌ها با قیمت‌های زیادی مشاهده می‌شود. ما در ادامه طرز تهیه شاورما مرغ خانگی را به شما آموزش خواهیم داد تا بتوانید یک افطاری جذاب و خوشمزه در ماه رمضان داشته باشید.

مراحل تهیه شاورما مرغ

مراحل تهیه شاورما مرغ به شرح زیر است:

برای ادامه رسپی این غذای متفاوت و خوش‌طعم روی لینک طرز تهیه شاورما مرغ کلیک کنید.

۱۱- ساندویچ مرغ تنوری

ساندویچ مرغ تنوری با انواع ساندویچ‌های مرغ فرق دارد. یک فرق خوشمزه و جذاب چون مدل این ساندویچ اسلایدر است. شما می‌توانید این ساندویچ  را با مواد متنوعی همچون قارچ، سینه مرغ، فلفل دلمه، نان اسلایدر، کره، خامه، پنیر پیتزا، پنیر ورقه‌ای گودا و… تهیه و نوش جان کنید.

مراحل تهیه ساندویچ مرغ تنوری

مراحل تهیه ساندویچ مرغ تنوری به شرح زیر است:

برای ادامه رسپی این غذای همه پسند و لذیذ روی لینک طرز تهیه ساندویچ مرغ تنوری کلیک کنید.

انواع دسر برای افطاری

‌زمانی که صحبت از ماه رمضان و افطاری می‌شود همه ما به فکر درست کردن دسرهای شیرین و خوشمزه می‌افتیم. چرا که سریع‌تر درست شده و برای باز کردن افطار یا بعد از غذا برای هضم بسیار مناسب است.

ماه رمضان دسرها و شیرینی جات خاص خودش را دارد که در ادامه به معرفی آن‌ها خواهیم پرداخت. پس با ما همراه باشید تا با انواع دسر برای افطاری آشنا شوید.

۱- زولبیا

زولبیا یکی از پرطرفدارترین شیرینی‌هاست که اصالت هندی دارد. این شیرینی پرشهد و خوشمزه در ایام ماه رمضان زینت‌بخش سفره‌های افطار است. از جمله مواد لازم زولبیا می‌توان به ماست و نشاسته اشاره کرد که طرز تهیه بسیار آسانی دارد.

مراحل تهیه زولبیا

مراحل تهیه زولبیا به شرح زیر است:

برای ادامه رسپی این شیرینی پرطرفدار و خوشمزه روی لینک طرز تهیه زولبیا کلیک کنید.

۲- بامیه

بامیه شیرینی سرخ شده و شیره‌دار پرطرفداری است که به عنوان دسر در ماه رمضان سرو می‌شود. بامیه با زولبیا ترکیب بسیار محبوبی برای روزه‌داران و عضوی جدانشدنی از سفره‌های افطار است. طرز تهیه بامیه شبیه به گوش فیل و زولبیا است. درست کردن بامیه خانگی (در خانه) بسیار ساده است و نکته‌هایی دارد که در ادامه به آن‌ها اشاره خواهیم کرد.

مراحل تهیه بامیه

مراحل تهیه بامیه به شرح زیر است:

برای ادامه رسپی این دسر پرطرفدار و خوشمزه در خانه روی لینک طرز تهیه بامیه کلیک کنید.

۳- انواع حلوا

حلوا مانند شله زرد، باقلوا و کاچی از دسرهای خوشمزه و پرطرفدار ایرانی‌هاست که در اکثر سفره‌های ایرانی‌ها از جایگاه خاصی برخوردار است. خاستگاه حلوا آسیای غربی است و در کشورهای دیگر مانند هند و ترکیه و لبنان نیز طبخ می‌شود.

حلوا در شهرهای مختلف ایران به نوعی متفاوت در طعم‌های متنوع تهیه می‌شود که حلوا ارده، حلوا زرده، حلوا شیر خشک عربی، حلوا هل، حلوای هویج، حلوا آناناس و… از جمله اینهاست. 

اصلی‌ترین ماده اصلی حلوا، آرد است. وجود گلاب و زعفران، عطر و طعم و بوی حلوا را دو چندان می‌کند. حلوا علاوه بر دسر می‌تواند در وعده‌های غذایی روزانه، در مراسم‌های سوگواری، در ماه رمضان به عنوان افطاری و همچنین در ماه محرم به عنوان نذری کاربرد داشته باشد.

برای مشاهده رسپی انواع حلوای مجلسی و خوشمزه روی لینک طرز تهیه انواع حلوا کلیک کنید.

۴- رنگینک با خرما و گردو

خرما و گردو در کنار هم یک ترکیب خوشمزه و مقوی برای افطاری و سحری هستند. یکی از همین خوراکی‌های خوش طعم کم حجم و پر انرژی که خیلی هم ساده طبخ می‌شوند، رنگینک است. این دسر جنوبی اصیل به خاطر وجود خرما و گردو انرژی فوق العاده‌ای دارد و طرز تهیه آن نیز بسیار ساده است.

مراحل تهیه رنگینک با خرما و گردو

مراحل تهیه رنگینک با خرما و گردو به شرح زیر است:

برای ادامه رسپی این دسر مقوی و پرطرفدار روی لینک طرز تهیه رنگینک خرما و گردو کلیک کنید.

۵- گوش فیل

گوش فیل، شیرینی خوشمزه‌ی با اصالت ایرانی است که به دلیل شکل شبیه به گوش فیل آن، این نام را گرفته است. شیرینی گوش‌‍فیل یا گوش فیلی در سفره‌های افطار و در کنار زولبیا و بامیه فراوان دیده می‌شود. البته ناگفته نماند که خمیر این شیرینی را می‌توانید در شکل‌های مختلف برش بزنید و آماده کنید.

مراحل تهیه گوش فیل

مراحل تهیه گوش فیل به شرح زیر است:

برای ادامه رسپی این دسر متفاوت و خوشمزه روی لینک طرز تهیه گوش فیل کلیک کنید.

۶- انواع خاگینه

خاگینه نوعی غذای اصیل و سنتی است که به روش‌های مختلفی طبخ می شود. در زبان فارسی به معنی خوراکی است که از بهم زدن زرده و سفیده‌ی تخم‌مرغ و سرخ کردن آن در روغن محلی یا کره تهیه می‌شود.

اصالت این غذا از کلمه خاگ، به معنای تخم مرغ است که در هر شهر و قومیتی آن را با انواع سبزیجات محلی، مغزیجات مختلف یا هر ماده خوراکی دیگری تهیه و سرو می‌کنند.

خاگینه از مواد تشکیل دهنده‌ ساده و در دسترسی تهیه می‌شود و درجه سختی تهیه آن در دسته بندی ساده و راحت قرار می‌گیرد. از خاگینه در وعده صبحانه یا سحری استفاده می‌شود و برخی آن را به عنوان دسر در سفره‌های افطار نیز سرو می‌کنند.

برای مشاهده رسپی انواع خاگینه خوشمزه روی لینک طرز تهیه انواع خاگینه کلیک کنید.

۷- انواع کاچی

کاچی، از انواع دسرهای سنتی ایرانی‌هاست که سرشار از ویتامین است و می‌تواند در میز عصرانه یا صبحانه جا خوش کند یا اینکه جایگزین یکی از وعده‌های اصلی شود.

کاچی از نظر مادربزرگ‌ها یک داروی خانگی و معجزه‌بخش است و وقتی با روغن حیوانی و زعفران فراوان و انواع مغزها تهیه شود می‌تواند حال هر مریضی را بهتر کند. کاچی برای زنانی که به تازگی زایمان کرده‌اند به منظور تقویت و برگرداندن قوای از دست‌ رفته نیز بسیار مفید است.

کاچی به عنوان یک دسر افطاری خوشمزه یا حتی یک غذای سبک برای افطار در ماه رمضان نیز به شمار می‌رود. این دسر در شهرهای مختلف نام‌های متفاوت و شیوه پخت متفاوتی دارد. به عنوان مثال در شهر تبریز به آن قویماق می‌گویند و یا کرمانی‌ها برای افزایش انرژی و خاصیت دسر به آن چهار مغز اضافه می‌کنند.

برای مشاهده رسپی انواع کاچی مقوی و خوشمزه روی لینک طرز تهیه انواع کاچی کلیک کنید.

۸- دسر عربی

دسر عربی دسری بسیار خوشمزه است با عطر و طعم قهوه! در تهیه این دسر از کرم کارامل، نسکافه و قهوه استفاده می‌شود. دسری خوش عطر و طعم با بافت لطیف و فوق العاده که خیلی ساده و سریع آماده می‌شود. اگر طرفدار طعم قهوه هستید امتحان کردن این دسر را در افطاری از دست ندهید.

مراحل تهیه دسر عربی

مراحل تهیه دسر عربی به شرح زیر است:

با وردنه روی بیسکوئیت‌ها فشار وارد کنید تا بیسکوئیت‌ها خرد و کم کم پودر شوند.

برای ادامه رسپی این دسر خوش‌عطر و جذاب روی لینک طرز تهیه دسر عربی کلیک کنید.

۹- لگیمات

لقیمات یا لگیمات یکی از انواع شیرینی‌های خوشمزه‌ی عربی است که در جنوب کشورمان مخصوصا بوشهر تهیه می‌شود. این شیرینی در ماه رمضان طرفداران زیادی در میان مردم جنوب کشور و کشورهای عربی دارد که شما نیز می‌توانید آن را در آشپزخانه‌تان طبخ و در وعده افطاری نوش جان کنید.

مراحل تهیه لگیمات

مراحل تهیه لگیمات به شرح زیر است:

برای ادامه رسپی این شیرینی مخصوص و مجلسی روی لینک طرز تهیه لگیمات کلیک کنید.

۱۰- فرنی خرما با موز

فرنی از جمله دسرهای ساده و خوشمزه است که برای ماه رمضان بسیار مناسب و مرسوم است. فرنی را می‌توانید به سادگی با مواد اولیه در دسترسی در مدت زمان کم تهیه و نوش جان کنید.

طرز تهیه فرنی ساده رو کمتر کسی وجود دارد که نداند اما لازم است بدانید فرنی را می‌شود با طعم و رنگ‌های مختلفی تهیه کرد و با افزودن میوه، شکلات، زعفران و غیره به فرنی عطر و طعم جدیدی داد. از این رو در ادامه با همراه باشید تا طرز تهیه فرنی خرما با موز برایتان شرح دهیم.

مراحل تهیه فرنی خرما با موز

مراحل تهیه فرنی خرما با موز به شرح زیر است:

برای ادامه رسپی این دسر ساده و پرطرفدار روی لینک طرز تهیه فرنی خرما با موز کلیک کنید.

۱۱- تارتلت خرما

تارتلت خرما یا مینی تارت‌های بسیار خوشمزه خرما مناسب سرو در مناسبت‌های مختلف مثل ایام ماه رمضان و ماه محرم هستند. این تارت‌های کوچک تک نفره کراست پوک و تردی دارند و همراه با مغزی خرما و با لایه پنیر و شیر عسلی بسیار خوش طعم و جذاب هستند.

تارت خرما نوعی شیرینی بین‌المللی است که به دلیل وجود خرما بسیار مقوی و سالم است و ارزش غذایی بالایی دارد و به ویژه برای میان وعده کودکان یک گزینه عالی به حساب می‌آید.

مراحل تهیه تارتلت خرما

مراحل تهیه تارتلت خرما به شرح زیر است:

برای ادامه رسپی این دسر مقوی و همه پسند روی لینک طرز تهیه تارتلت خرما کلیک کنید.

۱۲- رشته خوشکار

رشته خوشکار یکی از شیرینی‌های خوشمزه گیلانی است که برای تهیه آن از خمیر آرد برنج و آرد گندم همراه با مواد میانی تهیه شده از پودر گردو، پودر قند، دارچین و پودر هل استفاده می‌شود. طعم این شیرینی با همه شیرینی‌هایی که تا به حال خورده‌اید متفاوت است و معمولا گیلانی‌ها آن را در روزهای ماه رمضان میل می‌کنند.

مراحل تهیه رشته خوشکار

مراحل تهیه رشته خوشکار گیلانی به شرح زیر است:

برای ادامه رسپی این دسر خوشمزه و متفاوت روی لینک طرز تهیه رشته خوشکار گیلانی کلیک کنید.

انواع نوشیدنی برای ماه رمضان

در ماه رمضان به دلیل اینکه ساعت‌ها آب به بدن نمی‌رسد، باید نوشیدنی فراوان به هنگام افطار خورد. لذا برای این منظور باید شربت و نوشیدنی مناسب ابن ماه را تهیه و نوش جان کنید. شربت‌هایی که عطش این ماه را از بین ببرند خیلی زیاد هستند که ما در ادامه شما را با انواع نوشیدنی برای ماه رمضان آشنا خواهیم کرد.

۱- شربت خاکشیر

 شربت خاکشیر یکی از اصیل‌ترین شربت‌های تابستانی ایرانی است که در طب سنتی استفاده می‌شود. بسیاری آن را برای باز کردن تارهای صوتی و یا گرمازدگی استفاده می‌کنند. به علاوه این شربت یکی از بهترین نوشیدنی‌ها در وعده افطار و سحری است.

مراحل تهیه شربت خاکشیر

مراحل تهیه شربت خاکشیر به شرح زیر است:

برای ادامه رسپی این نوشیدنی خنک و خوشمزه روی لینک طرز تهیه شربت خاکشیر کلیک کنید.

۲- شربت تخم شربتی

شربت تخم شربتی یکی از راحت‌ترین شربت‌هایی است که می‌توانیم در خانه تهیه کنیم. تخم شربتی گیاهی خودرو است که در اوایل فصل بهار در بیابان‌ها و کوهستان‌ها می‌روید. تخم شربتی به دلیل اینکه در زیر دندان حس می‌شود، حالت لعابی دل‌نشینی که دارد و با جذب آب بسیار زیاد درون خود می‌تواند یکی از گزینه‌های مناسب برای افطار باشد.

مراحل تهیه شربت تخم شربتی

مراحل تهیه شربت تخم شربتی به شرح زیر است:

برای ادامه رسپی این شربت پرطرفدار و خوشمزه روی لینک طرز تهیه شربت تخم شربتی کلیک کنید.

۳- شربت زعفرانی

شربت زعفرانی یکی از پرطرفداراترین نوشیدنی‌های سنتی ما ایرانیان است که نوشیدن آن در هوای گرم، لذت دیگری دارد. شما می‌توانید این شربت را به آسانی در کمترین زمان ممکن با مواد اولیه در دسترسی همچون زعفران سابیده شده، شکر، گلاب و آب در منزل تهیه و در وعده افطاری نوش جان کنید.

مراحل تهیه شربت زعفرانی

مراحل تهیه شربت زعفرانی به شرح زیر است:

برای ادامه رسپی این شربت خوشمزه و مخصوص روی لینک طرز تهیه شربت زعفرانی کلیک کنید.

۴- لیموناد طبیعی

لیموناد یکی از نوشیدنی‌های بسیار پرطرفدار و خوشمزه تابستانی است که به دلیل وجود لیمو تازه در آن در رفع عطش، تشنگی و از آن مهم‌تر آبرسانی بالا به بدن، انتخابی عالی در روزهای گرم بهار و تابستان است.

پایه اصلی تمام لیمونادها، لیمو است. به دلیل ترش بودن مزه لیمو شما می‌توانید هر نوع شیرین کننده از قبیل شکر یا عسل را به لیموناد بیفزایید و در ماه رمضان نوش جان کنید. در ادامه قصد داریم شما را با طرز تهیه لیموناد نعنایی و زنجبیلی آشنا کنیم. با ما همراه باشید.

مراحل تهیه لیموناد 

مراحل تهیه لیموناد به شرح زیر است:

برای ادامه رسپی این لیموناد خوشمزه روی لینک طرز تهیه لیموناد طبیعی کلیک کنید.

۵- شربت سکنجبین

شربت سکنجبین که نام اصلی آن سرکنگبین است به افراد دارای مزاج گرم توصیه می‌شود. مصرف شربت سکنجبین با کاهو در فصول گرم سال دمای بدن را کاهش می‌دهد و آرامش بخش است. همچنین اگر شربت سکنجبین را با عرق عنب الثعلب بخورید برای خشکی دهان در ماه رمضان بسیار مؤثر است. 

مراحل تهیه شربت سکنجبین

مراحل تهیه شربت سکنجبین به شرح زیر است:

برای ادامه رسپی این شربت پرخاصیت و پرطرفدار روی لینک طرز تهیه شربت سکنجبین کلیک کنید.

در این مطلب از مجله آشپزی اکالا لیستی بلند بالا از غذاها، پیش‌غذاها، دسرها و نوشیدنی‌های مناسب افطاری را در اختیارتان قرار دادیم. پیشنهاد می‌کنیم حتما با توجه به ذائقه خود آن‌ها را در برنامه‌ غذایی‌تان جای دهید و از طعم‌ بی‌نظیر آن‌ها نهایت لذت را ببرید.

افطار چی بپزم

نظر خود را بنویسید

آخرین مطالب