مربای هویج یک کیلو
طرز تهیه مربای هویج خوشمزه؛ نکات ریز شکرک نزدن آن
مربای هویج، یکی از پرمصرفترین و محبوبترین مرباهای است که در سراسر جهان استفاده میشود. این مربای خوشرنگ و خوشطعم طرفداران بسیاری دارد و با روشهای مختلفی تهیه میشود. از این مربا اغلب در وعده صبحانه به همراه کره و خامه، در شیرینیهای مختلف و یا بهعنوان فیلینگ برای برخی از کیکها استفاده میشود. هویج، برای سلامت چشم و پوست بسیار مفید است.
این میوه، ساخت سلولهای جدید بدن برای تقویت مو و ناخن را افزایش میدهد و برای رفع کمخونی نیز بسیار مفید است. شما در تهیه این مربا، متناسب با ذائقه و رژیم غذاییتان میتوانید از انواع طعمدهندهها مانند بهارنارنج، پوست پرتقال رنده شده، خلال بادام، پسته و گردو استفاده کنید.
مقدار مواد اعلام شده در این آموزش حدود یک کیلوگرم مربا به شما میدهد که شما با ضرب و تقسیم سادهای میتوانید مقدار آن را افزایش و کاهش دهید. بهترین نوع مربای هویج که برای صبحانه مناسب است نوع رنده شده آن است که در این مقاله از اکالا بلاگ به شما آموزش میدهیم.
مدت زمان آمادهسازی این مربا ۳۰-۶۰ دقیقه است. (مدتزمان پخت با ضخامت ابعاد هویجی که در تهیه مربا استفاده کردید رابطه مستقیم دارد، به طور مثال هویج رنده شده با رنده ریز سریعتر پخته و نرم میشود تا هویجی که بهصورت حلقهای برش زده شده است)
50% تخفیف
ویژه خرید کالاهای سوپرمارکتی اکالا
برای دریافت کد تخفیف شماره خود را وارد کنید:
طرز تهیه مربا هویج خانگی
با طرز تهیه مربای هویج همراه ما باشید.
مرحله اول؛ رنده کردن هویج و اضافه کردن آب به آن
برای آماده کردن مربای هویج، ابتدا هویجها را به خوبی شستشو دهیم و بعد پوست بگیریم. (گرفتن پوست هویجها اختیاری است بعضیها برای تهیه مربا پوست هویج را جدا نمیکنند).
بیشتر بخوانید: طرز تهیه کیک هویج با دارچین و گردو
با رنده دلخواه هویجها را رنده کنید. میتوانید برای رنده کردن هویجها از رنده درشت یا ریز استفاده کنید که این موضوع به سلیقه شما بستگی دارد. هویجهای رنده شده را داخل قابلمهای بریزید و آب را به آن اضافه کنید.
مرحله دوم؛ اضافه کردن شکر به هویجها
درب قابلمه را بگذارید و روی حرارت کم قرار دهید تا شروع به بخار کردن کند. حدود بیست دقیقه زمان دهید تا هویجها نیمپز شوند (بهتر است در این زمان چند بار هویجها را زیر و رو کنید) بعد درب قابلمه را بردارید و شکر را به هویجهای نیمپز شده اضافه کنید.
مرحله سوم؛ به قوام آمدن مربا هویج
با یک قاشق به خوبی مخلوط کنید تا شکر با هویجها مخلوط شود.
نکته بسیار مهم در تهیه مربای هویج این است که حرارت موقع اضافه کردن هویج باید کاملا ملایم باشد و اول باید شکر به صورت کامل حل شود و بعد مربا شروع به جوشیدن کند.
اگه حرارت بالا باشد و قبل از حل شدن دانههای شکر مربا به جوش آید، مربای شما بعد از پخت حتما شکرک میزند. اجازه دهید با حرارت ملایم بجوشد تا زمانی که قوام پیدا کند.
طریقه تست کردن قوام مربا هویج
برای تست قوام شیره مربا، قطره سرد شده شیره مربا را ما بین دو انگشت اشاره و شصت بریزید و انگشتها را از هم فاصله دهید، شیره مربا باید کمی کش بیاید و نباید کاملا آبکی باشد و یا اینکه مقدار کمی از شیره مربا را داخل نعلبکی بریزید و داخل یخچال بگذارید تا سریع خنک شود؛ وقتی کاملا سرد شد، نعلبکی را داخل دست حرکت دهید و کج کنید.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه هویج پلو
حرکت شیره مربا باید کند و آهسته باشد که نشاندهنده غلظت و قوام شیره مرباست و نباید کاملا سریع سر بخورد مثل قطره آب (دقت کنید که رسیدن مربا به قوام مناسب اهمیت زیادی دارد. مربا اگه به قوام کافی نرسد و رقیق باشد، بعد از مدتی حتی داخل یخچال کپک میزند و همچنین اگه مربا را بیش از حد بجوشانید و یا با حرارت بالا بجوشد، بعد از خنک شدن شکرک میزند).
مرحله چهارم؛ ریختن جوهر لیمو و وانیل در مربا هویج
وقتی مربا به قوام رسید، جوهر لیمو را با یک قاشق آب کاملا حل کنید و در آخر به مربا اضافه و مخلوط کنید، تا از شکرک زدن مربا جلوگیری کند. اگه جوهر لیمو ندارید، میتوانید از نصف قاشق غذا خوری آبلیمو استفاده کنید اما بیش از حد استفاده نکنید؛ چون باعث ترش شدن مربا میشود. در آخر از طعمدهنده دلخواه برای مربای هویج استفاده کنید من از مقداری وانیل استفاده کردم.
میتوانید از رنده پوست پرتقال خشک که قسمت سفید آن کاملا جدا شده هم داخل مربای هویج استفاده کنید تا به مربای هویج طعم پرتقالی دهد.
بعضیها از گلاب یا هل هم برای مربای هویج استفاده میکنند و همچنین بعضا برای رنگ زیبای مربا از مقداری زعفران دم کرده استفاده میکنند. اما من استفاده نکردم؛ چون مربای هویج بدون هیچ افزودنی رنگ زیبایی دارد.
بعد از اضافه کردن وانیل حرارت را خاموش کنید و درب قابلمه را بردارید. اجازه دهید مربا در فضای محیط، کاملا خنک شود. بهتر است یک شب در دمای محیط بماند و بعد آن را داخل ظرف شیشهای دربدار تمیز و خشک بریزید و داخل یخچال قرار دهید.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه مربای خیار به شکل گل؛ خوشمزه و مجلسی
نکات مهم برای تهیه مربای هویج
بیشتر بخوانید: طرز تهیه حلوا هویج
مربای هویج به شکل گل
اگر نمیخواهید که مربای هویج را با هویجهای رنده شده همانطور که در بالا توضیح دادیم، درست کنید؛ در این قسمت یک دستور دیگر را به شما عزیزان آموزش میدهیم تا مربای هویجی به شکل زیر داشته باشید.
طرز تهیه مربای هویجِ گلی
بیشتر بخوانید: طرز تهیه مربای چاقاله پسته خانگی
سوالات متداول برای تهیه مربای هویج
در اینجا جواب سوالاتی که ذهن شما را در مورد تهیه مربای هویج درگیر میکند، پاسخ میدهیم.
چرا مربای هویج کپک میزند؟
دلیل اصلی شکرک زدن مربا هویج و دیگر مرباها، کم بودن شکر آن یا جوشانده شدن بیش از حد است. برای رفع شکرکهای مربا باید به آن کمی آب و آبلیمو اضافه کنید و بجوشانید. اجازه دهید کمی قل بزند و شکرکها از بین بروند. نکته مهم دیگر در کپک زدن مربا استفاده از قاشق کثیف است. برای هم زدن مربا از قاشقی استفاده کنید که از تمیزی آن مطمئن باشید.
مربای هویج ممکن است کپک بزند به دلایل مختلفی، از جمله:
بیشتر بخوانید: طرز تهیه مربای سیب خانگی
چرا مربای هویج غلیظ نمیشود؟
مربای هویج به دلیل وجود پکتین، یک گونه فیبر موجود در هویجها، غلیظ میشود. اما در برخی موارد، ممکن است مربا به صورت مطلوبی غلیظ نشود. دلایلی که ممکن است باعث عدم غلیظ شدن مربای هویج شود، عبارتاند از:
به طور کلی، برای تهیه یک مربا با غلظت مطلوب، میتوانید روشهای زیر را امتحان کنید:
در صورت لزوم، میتوانید از مواد افزودنی مانند ژلاتین، آگار یا ژله استفاده کنید. اما در این صورت، به این نکته توجه کنید که مربا دیگر به طور کامل طبیعی نخواهد بود.
در نهایت، ممکن است غلظت مربای هویج بر اساس عوامل مختلفی متفاوت باشد و ممکن است در برخی موارد به دلیل نوع و میزان هویجها، روش پخت و مواد استفاده شده، غلظت دلخواه را به دست نیاورید. در هر صورت، مربای هویج به هر شکلی خوشمزه است و میتوانید از آن نهایت لذت را ببرید، حتی اگر غلظت آن کاملاً طبیعی نباشد. همچنین، تجربه کردن و تنظیم میزان شیره و هویج در فرآیند تهیه مربا نیز میتواند به شما کمک کند تا به غلظت دلخواه برسید. بهتر است در هر دفعه امتحان میزان شیره و هویج را تغییر داده و مقدار مناسب برای شما را پیدا کنید.
در نهایت، بهتر است به شرایط و موادی که در دسترس دارید توجه کنید و تلاش کنید روشی را پیدا کنید که برای شما بهترین نتیجه را ایجاد کند. با تجربه و تلاش مداوم، میتوانید مربای هویج با غلظت مطلوب خود را بدست آورید.
چرا مربای هویج ترش میشود؟
مربای هویج ممکن است ترش شود به دلایل زیر:
در هر صورت، اگر مربای هویج شما ترش شده است، میتوانید با افزودن مقدار کمی شکر یا شیره به مربا، ترشی آن را کمتر کنید. با اضافه کردن شیره میوههای شیرین مانند انگور یا هلو، میتوانید ترشی مربا را تعادل بخشید. همچنین، اضافه کردن قند به مربا نیز میتواند موجب تسکین ترشی آن شود. بهتر است کمکم و با آزمون و خطا، مقدار قند یا شیره را تنظیم کرده و ترشی مطلوب را بدست آورید.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه مربای آلبالو
چرا مربای هویج سیاه میشود؟
اگر مربای هویج سیاه شده است، دلایل زیر ممکن است موجب این اتفاق شده باشند:
مصرف هویج خام بهتر است یا پخته؟
اکثر افراد اینگونه تصور میکنند که تمامی میوهها و سبزیها بهتر است به صورت خام مصرف شود. این ادعا تا حدی درست است؛ زیرا پختن هویج باعث از بین رفتن فیبر آن میشود ولی کاروتن در اثر پختن از بین نمیرود. طبق نتایج مطالعات اخیر انجام شده، بهترین روش مصرف هویج، به صورت بخارپز است. و هویج پخته شده آنتی اکسیدان بیشتری نسبت به نوع خام آن دارد. خوردن هویج پخته شده استرس را کم میکند.
پس اگر شما جز کسانی هستید که تنش و اضطراب زیادی دارید، توصیه میکنیم خوردن هویج پخته شده را در برنامه غذایی خود بگنجانید. همچنین میتوانید برای مشاهده خواص هویج به مقاله آن مراجعه کنید و اطلاعات بیشتری را کسب نمایید.
برای مشاهده دستورات آشپزی به مجله ما سری بزنید.
سلام زهرا هستم متولد سال ۷۱ کلاس آشپزی خاصی نرفتم اما همیشه به آشپزی علاقه داشتم و دنبال امتحان کردن مزه های جدید بودم عاشق درست کردن کیک و شیرینی و غذاهای جدیدم و از این کار لذت میبرم و دوست دارم این لذت رو با شما به اشتراک بذارم ممنون که همراهم هستین
مربای هویج یک کیلو
نظر خود را بنویسید
آخرین مطالب
- معنی درس 7 فارسی هفتم
- فارسی هفتم صفحه 40
- نمونه سوال هدیه هفتم نوبت دوم
- معنی حکایت دعای مادر فارسی هفتم
- نمونه سوال فارسی هفتم درس به درس با جواب
- معنی جهان جمله فروغ روی حق دان حق اندر وی ز پیدایی است پنهان هفتم
- فارسی هفتم صفحه 112
- معنی شعر درس هفتم فارسی نهم
- فارسی هفتم صفحه 63
- آزمون آنلاین فارسی هفتم
- معنی شعر دوراندیشی فارسی نهم
- معنی شعر علم دین بام گلشن جان است
- معنی شعر ادبیات بومی 2 فارسی نهم
- شعر صلوات ولادت امام رضا
- معنی شعر دوراندیشی
- معنی شعر اقوام روزگار به اخلاق زنده اند
- معنی شعر صفحه 90 فارسی هشتم
- شعر بهرام گور
- معنی تمام شعر های فارسی هفتم
- شعر بهرام که گور میگرفتی همه عمر
- معنی شعر صفحه 42 فارسی هشتم
- شعر صفحه 110 فارسی نهم صوتی
- معنی شعر ای وطن فارسی هشتم صفحه 83
- شعر گرگ فریدون مشیری
- معنی شعر جهان جمله فروغ روی حق دان حق اندر وی ز پیدایی است پنهان فارسی هفتم
- معنی شعر نام نیکو گر بماند ز آدمی به کز او ماند سرای زرنگار
- معنی شعر سر به هم آورده دیدم برگ های غنچه را اجتماع دوستان یکدلم آمد به یاد
- رفسنجانی چگونه مرد
- دیدی که چگونه گور بهرام گرفت
- بعد از رئیسی کی رئیس قوه قضائیه می شود
- صلوات امام رضا
- امام جمعه
- آل هاشم امام جمعه تبریز
- امام جمعه تبریز کیست
- امام جمعه تبریز
- امام جمعه آذربایجان شرقی
- استاندار آذربایجان شرقی
- استاندار اذربایجان شرقی
- استاندار تبریز کیست
- استاندار تبریز
- رئیسی در حرم امام رضا
- میشه کنج حرمت گوشه قلب من باشه
- کلیپ پسر شاه باشه
- جرم هر جسم به چه چیزی بستگی دارد
- آتشفشان فعال
- دو فایده فتوسنتز
- معنی من
- معنی وابتغوا من فضل الله
- قهرمان عجیب من
- معنی انه من عبادنا المومنین