شله زرد برای 20 نفر
طرز تهیه شله زرد نذری؛ همراه با تزیین و فیلم آموزشی
شله زرد نذری یکی از دسرهای شیرین و خوشمزه ایرانی است که علاوه بر استفاده به عنوان دسر در وعدههای غذایی روزانه، در ماه محرم به عنوان نذری و همچنین در ماه رمضان برای صرف افطار استفاده میشود. تاریخچه اولین شله زرد به کشور چین بر میگردد که در این کشور اما نه به شکل امروزی این دسر محبوب و پرطرفدار شناخته شد. جالب است بدانید که استفاده از شله زرد تنها به مناسبتهای ذکر شده ختم نمیشود بلکه این دسر خوشمزه را میتوان در هر زمان درست کرد.
بنابراین در این مقاله قصد داریم به طرز تهیه شله زرد نذری به همراه فوت و فنهای خوشمزهتر شدن، بپردازیم پس با ما در سرویس متنوع آشپزی از اکالا بلاگ همراه باشید.
50% تخفیف
ویژه خرید کالاهای سوپرمارکتی اکالا
برای دریافت کد تخفیف شماره خود را وارد کنید:
فهرست مطالب
مواد لازم برای تهیه شله زرد نذری
در ادامه مواد لازم را بسته به تعداد افراد تناسب بندی کردیم:
مراحل طرز تهیه شله زرد نذری
ما قبلا طرز تهیه شله زرد افطاری را آموزش داده بودیم. در اینجا با ۵ مرحله میتوانید شله زرد نذری خوشمزه درست کنید. با ما همراه باشید.
مرحله اول؛ آماده سازی مواد شله زرد نذری
در ابتدا برنج را ۲ الی ۳ بار با آب سرد بشویید و آن را به مدت ۲۴ ساعت در آب خیس کنید. در صورتی که زمان مناسب برای این کار را نداشتید، برنج را از ۶ ساعت قبل در آب بخیسانید. اگر برنج شما نیم دانه است، ۳ تا ۴ ساعت برای خیساندن برنج کافی است.
مرحله دوم؛ پخت مواد شله زرد
هلها را در لیوانی از گلاب قرار دهید و کناری بگذارید. برنج خیسانده شده را در دیگ یا قابلمه بدون درب روی حرارت زیاد قرار دهید تا زمانی که آب برنج به جوش بیاید. توجه کنید که قبل از اضافه نمودن سایر مواد اولیه، برنج به آرامی باید بپزد تا زمانی که کاملاً چسبناک شود. به طور کلی برنج باید بافتی لطیف و صاف بدون اثری از برنج اصطلاحاً زنده داشته باشد. در این مرحله از هم زدن برنج خودداری کنید.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه فرنی نذری
مرحله سوم : اضافه کردن زغفران به شله زرد
بعد از اینکه آب برنج کاملا خشک شد، زعفران را در سه مرحله به ظرف اضافه کنید و هم بزنید. توجه داشته باشید که در این مرحله از بیم ته گرفتن شله زرد، آب به آن اضافه نکنید. چرا که در مرحله بعدی، شکر اضافه میشود و موجب آب انداختن برنج میشود.
مرحله چهارم؛ اضافه کردن شکر به شله زرد
شکر دومین مادهای است که به این نذری اضافه میشود. بعد از چند قل جوشیدن، هل یا عرق هل همراه با گلاب را در چند مرحله اضافه میکنیم.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه آش رشته نذری
در مرحله بعدی پودر ژلاتین را اضافه نمایید و به خوبی در مواد مخلوط کنید. برای اطمینان از حل شدن آن در مواد، میتوانید پودر ژلاتین را به روش بن ماری در آب حل کرده سپس به دسر اضافه کنید. درصورت تمایل، خلالهای بادام را در گلاب خیسانده سپس حدود ۲۰ دقیقه قبل از تمام شدن مراحل پخت به شله زرد اضافه نمایید.
مرحله آخر؛ پخت و سرو شله زرد نذری
در پایان، ترکیب به دست آمده را مخلوط می کنیم تا مواد به خوبی به خورد هم بروند. این ترکیب را به مدت ۱ ساعت با قرار دادن دم کنی روی قابلمه یا دیگ، روی حرارت ملایم قرار میدهیم. حالت قالبی این غذا به دلیل پودر ژلاتین است که اگر علاقه ای به آن ندارید، کافیست آن را از لیست مواد اولیه خود حذف کنید.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه انواع شربت نذری
از آن جایی که شله زرد حالت پذیر است، می توانید آن را در قالبهای کوچک ریخته و حدود ۶ تا ۷ ساعت در یخچال نگه دارید تا کاملا فرم بگیرد سپس با خلال پسته، بادام یا دارچین تزیین کنید.
نکات کلیدی و مهم در تهیه شله زرد نذری
در این بخش قصد داریم به فوت و فنهایی که در پخت شله زرد نذری مهم است، بپردازیم پس با ما همراه باشید.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه کاچی
تزیین شله زرد نذری به همراه ویدئو آموزشی
پس از اینکه با طرز تهیه و فوت و فنهای پخت شله زرد نذری آشنا شدیم، در این بخش میخواهیم به بخش آخر یعنی تزیین شله زرد است، بپردازیم.
ایدههای تزیین شله زرد نذری
برای ماه رمضان و محرم میتوانید شله زرد نذری خود را تزیین کنید.در این قسمت با ما همراه شوید و چند نمونه عکس از تزیین شله زرد مشاهده کنید.
خواص سلامتی زعفران
از سدههاست که زعفران به عنوان یک داروی سنتی در طب سنتی و آشپزی به کار گرفته میشود. این گیاه خواص بسیاری دارد که میتواند برای سلامتی بدن مفید باشد. بهطور کلی، خواص سلامتی شله زرد عبارتند از:
همچنین، مصرف زعفران در میان بارداران باید با دقت انجام شود، زیرا ممکن است بر روی رحم تأثیر بگذارد و احتمالاً در مواردی ممنوع باشد. بهتر است همواره قبل از مصرف زعفران یا هر نوع مکمل غذایی دیگر، با پزشک یا متخصص تغذیه مشورت کنید.
سوالات متداول طرز تهیه شله زرد نذری
در این قسمت با جواب سوالات طرز تهیه شله زرد نذری همراه ما باشید. شاید این سوال شما نیز باشد.
علت آب انداختن شله زرد چیست؟
یکی از دلایل آب انداختن شله زرد نپختن کامل برنج آن است . برای حل شدن این مشکل اجازه دهید تا برنج کاملا پخته و آب آن کشیده شود تا شله زرد شما قوام داشته باشد .
اگر شله زرد آب انداخت برای رفع این مشکل چه راه حلی هست؟
برای رفع این مشکل مقداری آرد برنج را با آب سرد مخلوط کنید و به شله زرد اضافه کنید.
چرا شله زرد سفت میشود؟
اگر مقدار آب شله زرد کم، یا مقدار برنج زیاد باشد در نهایت شله زرد شما سفت میشود. نسبت مقدار آب به برنج در تهیه شله زرد ۵ به ۱ است.( به طور مثال برای ۱ پیمانه برنج باید ۵ پیمانه آب اضافه کنید) تا شله زردی با غلظت و قوام مناسب داشته باشید.
میتوان شله زرد نذری را در یخچال نگهداری کرد؟
بله، شله زرد نذری را میتوانید در یخچال نگهداری کنید. پس از پخت و خنک شدن آن، میتوانید با قرار دادن آن در ظروف مناسب و محکم بسته شده، در یخچال نگهداری کنید تا به مدت چند روز تازه و خوشمزه باقی بماند. قبل از مصرف مجدد، میتوانید آن را چند دقیقه در دمای اتاق بگذارید و سپس سرو کنید.
شله زرد نذری چه زمانی بهترین طعم و کیفیت را دارد؟
به طور کلی، شله زرد نذری تازهترین و بهترین طعم و کیفیت را در روز تهیهاش دارد. اما اگر از آن در روزهای بعد استفاده میکنید، میتوانید با نگهداری در یخچال به مدت چند روز از طعم و کیفیت خوبی برخوردار باشد. پیشنهاد میشود تا ۳ تا ۴ روز پس از تهیه آن، شله زرد را مصرف کنید تا هنوز تازه و لذیذ باقی بماند.
آیا شله زرد نذری میتواند گزینهای مناسب برای افراد دیابتی باشد؟
متاسفانه شله زرد نذری به دلیل استفاده از شکر و مقدار بالای کربوهیدرات به عنوان یک دسر شیرین، برای افراد دیابتی مناسب نیست و مصرف آن محدود یا همراه با مشاوره پزشک تغییر یافته باید باشد.
میتوانم شله زرد نذری را با استفاده از برنج بلغور تهیه کنم؟
بله، میتوانید برای تهیه شله زرد نذری از برنج بلغور استفاده کنید. با این حال، زمان پخت و تهیه شله با استفاده از برنج بلغور ممکن است کمی متفاوت باشد و باید مقدار آب و زمان پخت را بهطور مناسب تنظیم کنید.
رنگ دهی زعفران به شله زرد نذری چگونه انجام میشود؟
برای رنگ دهی زعفران به شله زرد نذری، ابتدا یک مقداری زعفران را به مقدار کمی آب گرم اضافه کرده و اجازه دهید تا رنگ زعفران به آب برسد. سپس این مخلوط زعفرانی را به هنگام پخت برنج اضافه کنید تا شله زرد خود را رنگینتر و دلچسبتر کنید.
آنچه درباری شله زرد باید بدانید!
شله زرد اصالتی ایرانی دارد که بیشتر در ایام مذهبی طبخ و توزیع میشود. شله، در لغت به معنای آش، آش برنج و شوربا است. مواد اصلی تشکیل دهنده این دسر، برنج، گلاب، شکر و زعفران است که پس از پخته شدن روی آن را با انواع خلال پسته، خلال بادام، پودر دارچین و پودر نارگیل تزیین میکنند.
شله زرد برای 20 نفر
نظر خود را بنویسید
آخرین مطالب
- قشنگ ترین دختر جهان
- صلح بانان جهان
- دختر بندری تی ام بکس
- سهره ماده
- ماده 86 قانون مالیاتهای مستقیم
- ماده 265 قانون مدنی
- دین ایران
- حقوق پایه 1403
- ریاضی پایه پنجم صفحه 138
- ریاضی پایه ششم صفحه 140
- اهنگ اهای داداشی ونه مه پایه بوشی
- ریاضی پایه چهارم صفحه 152
- پایه سنوات چیست
- ریاضی پایه ششم صفحه 141
- دانشگاه علوم پایه زنجان
- ریاضی پایه سوم صفحه 134
- ریاضی پایه چهارم صفحه 149
- اهنگ اهای داداشی پایه باشی
- نگارش پایه پنجم صفحه 92
- ریاضی پایه سوم صفحه 140
- قلبه یا دیوونه خونست
- اهنگ قلبه یا دیوونه خونست
- مسعود صادقلو دیوونه خونه
- فرق آلوچه و گوجه سبز
- مرکز مدیریت حوزه علمیه قم نجاح
- اپلیکیشن مدیریت ساختمان
- فیلم مجنون بی لیلی
- گام به گام شیمی دوازدهم تجربی
- طلا آب شده قیمت
- مدل لباس نخی دخترانه بلوز شلوار
- شلوار فاق کوتاه
- آب دوغ خیار
- آب و هوا سنندج
- رئیس فدراسیون فوتبال
- دیدار رئیس جمهور با معلمان
- فیلم بچه رئیس 3
- ارز دیجیتال انلاین
- آژانس دیجیتال مارکتینگ
- کارت پستال دیجیتال روز معلم
- ساعت رومیزی دیجیتال
- اهنگ ای دلبروم قدت بلنده
- آهنگ ببعی تو بازیگوشی
- جدیدترین اهنگها
- دیانا و روما طولانی جدیدترین
- پیشگویی
- اهنگ بیدل برزویی فکر و خیال
- موسسه خاک و آب
- کارت هواداری پرسپولیس
- کارت هواداری پرسپولیس بانک شهر
- شهر غذا قم